De geschikte rubberboot

U wilt een rubberboot kopen? Voor uw avontuurlijke toertochten, gezellige gezinsuitjes of als bijboot naast uw grote boot? Ze zijn overal verkrijgbaar in alle soorten maten en elk erkend bedrijf bied een uitgebreid assortiment aan rubberboten en buitenboormotoren. Maar u bent ten einde raad en weet niet waar u uw zoektocht moet beginnen? Lees dan de volgende stappen om u te helpen tot een keuze te komen.

Waar op te letten bij het kopen van een rubberboot?

Rubberboten hebben zogenaamde “tubes” gevuld met lucht die u leeg kan laten lopen om met al het gemak achter in de auto op te bergen voor uw gezinsvakanties of toertochten. Voor hoge snelheden en lange tochten zijn de RIB boten de meest geschikte keuze. Die hebben ook een lange levensduur om maximaal gebruik van te kunnen maken. Of zoekt u misschien een rubberboot voor naast uw grote boot? Let er dan vooral op dat deze bevestigingspunten heeft zodat u deze niet kwijt raakt bij verschillende weersomstandigheden.

Buitenboordmotoren voor rubberboten

Met genoeg keuze uit verschillende merken wordt de keuze uit een buitenboordmotor er ook niet makkelijker op. Honda, Suzuki, Mercury en Evinrude E-tec zijn onder andere de meest gekozen merken. Gaat u voor een verbrandingsmotor of elektromotor? Tegenwoordig stappen veel bootbezitters over naar elektrisch. Maar dit is voor de reguliere grote boot helaas nog geen optie. Voor rubberboten echter wel. En met de kleinste motor mag u zelfs zonder vaarbewijs te water. Zorg er ook altijd voor dat u in uw rubberboot peddels aanwezig heeft. Mocht de motor er mee ophouden dan kunt u nog altijd naar de kust varen.

Erkende bedrijven voor het kopen van uw rubberboot?

Officiële dealers en reguliere verkopers bieden naast een breed assortiment aan motoren en rubberboten ook uitgebreid vrijblijvend advies voor al uw vragen. Loop binnen bij desbetreffende erkende bedrijven of bezoek de websites om tot de juiste keuze te komen. Ook voor het stallen van uw boot, winterklaar maken en meer informatie over buitenboordmotoren kunt u altijd terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *