Graflantaarns, sfeervol licht voor dierbare en nabestaanden

Wij tonen onze eerbied voor een overleden dierbare vaak in de aankleding van de laatste rustplaats van die persoon. Naast locatie en grafsteen of –plaat kan een graflantaarn daarin een sfeervolle plaats innemen. Ook kun je deze plek op geregelde tijden laten voorzien van online bestelde bloemen.

 

We vergeten niet

Helaas is de dood een onvermijdelijk gegeven in het leven van de mens, maar dat houdt niet in dat we iemand, die ons ontvallen is, ook vergeten. Dit doen we deels via onze herinneringen aan hem of haar en om die herinneringen te versterken of wederom op te roepen, decoreren we het graf van die persoon. De verschillende soorten grafdecoratie, en dat kan van simpel tot heel exclusie, roept bij iedere bezoeker dan weer specifieke gedachten op aan momenten dat deze persoon nog in ons leven aanwezig was. Op die manier houden we hem of haar altijd in onze gedachten.

 

Graflantaarns

Graflantaarns zijn niet alleen in staat een sfeervolle omgeving te scheppen, maar kan voor velen ook heel erg betekenisvol zijn. Het verlicht de laatste rustplaats, geeft lichtaccenten op de voor de nabestaanden belangrijke plaatsen, en kan zelfs staan voor het lichtpunt dat de overledene altijd is geweest en misschien nog steeds is. Net als de uniekheid van de mens zelf, pas je daar de graflantaarn op aan, waarbij vorm, materiaal en lichtbron allemaal hun eigen symboliek kunnen meebrengen.

Zo heb je vierkante, ronde en halfronde graflantaarns, maar ook met een koepelvormige bovenkant. Ze zijn in principe allemaal gemaakt van duurzaam roestvrij staal en kunnen al dan niet gemonteerd worden om zware weersomstandigheden te weerstaan.
De kleuren zijn meestal metaalachtig ( goed, zilver, brons), maar er zijn natuurlijk, afhankelijk van uw wensen, ook andere opties mogelijk.

 

Graflantaarns

 

Ongetwijfeld het meest sfeervolle licht wordt geboden door kaarslicht, maar voor een meer duurzaam licht is er bijvoorbeeld ook LED beschikbaar.

 

Een graflantaarn is ongetwijfeld een zeer mooie en sfeervolle aanvulling van een graf en in de details komt het specifieke karakter van de overledene tot uiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *