Slechte adem en de oorzaken hier van

Een slechte adem wilt natuurlijk niemand hebben. Daarom is het belangrijk dat je je tanden 2-3 keren per dag poetst. Er is nog veel onwetendheid over de oorzaak. Gelukkig zijn er op de markt wel middeltjes die jou kunnen helpen met een frisse adem. Een vieze adem kan een belemmering vormen bij het leggen van sociale contacten. Omdat de ‘slechte-adem-gassen’ ook de mondweefsels kunnen aantasten is een directe behandeling zeer wenselijk.

Oorzaken slechte adem geuren

Je vraagt je misschien af wat de oorzaken zijn van een slechte adem? Komt het doordat je veel knoflook hebt gegeten? Of omdat je denkt dat je niet goed hebt gepoetst? Je kunt het niet precies weten. Dit kan ook de reden zijn waarom sommige mensen vaak kauwgum of mintsnoepjes bij zich hebben. Maar ook als je je tong niet poetst kan dit zorgen voor een slechte adem. Op het tongoppervlak zitten er namelijk ook tongaanslag. Als je dit niet goed poetst kan het zorgen voor een slechte adem. Andere oorzaken kunnen onder andere zijn:

  • Tandplak; dit bevat namelijk bacteriën
  • Overhangende of lekkende kronen
  • Mondslijmvliesontsteking
  • Gaatjes en tandsteen

Dit zijn slechts enkele oorzaken die kunnen zorgen voor een slechte adem. Wil je hierover uitgebreide informatie? Neem dan online een kijkje op de website. Daar vindt je enkele tips hoe je een slechte adem kunt voorkomen. Gelukkig zijn er hiertegen middelen. Er zijn bijvoorbeeld speciale tandpastasoorten hiervoor gemaakt. Ook kun je zelf enkele huismiddeltjes gebruiken zoals kruidnagel of het drinken van groene thee. Op die manier heb je dus altijd een frisse adem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *